maandag 10 november 2014

poppenhuisweekend nov 2014

Afgelopen weekend hadden we alweer ons derde poppenhuisweekend met Thea, Helma, Irna en ikzelf.
Dit keer hebben we een huisje gehuurd op Landal de Vers in Overloon.
Vrijdagmiddag het weekend begonnen met een voor ons iets langer durende autorit omdat de navigatie uitviel (pfff, rotding!).
Maar eenmaal in het huisje had Thea een heerlijke kop kippensoep met stokbrood voor ons klaarstaan. Nou, dat ging er wel in hoor!
Lekker bijgekletst, roseetje erbij, gezellig!
Daarna de bedden opgemaakt, eten gekookt en met elkaar gepraat over hoe we de bedden zullen gaan opmaken, dus de stofjes en kantjes en lintjes kwamen op tafel!

Ook hebben we later op de avond de swapjes uitgewisseld; altijd een leuke verrassing wat we voor elkaar hebben. Thea had een tasje met een workshopje, printjes, wat kleine dingetjes, en voor ieder een verkleinde foto. Ik kreeg een vakantiefoto van mijn gezin, gemaakt tijdens een gezamenlijke wandeling in Limburg. Bedankt Thea! Deze zal een mooi plekje krijgen (weet alleen nog niet waar....).

  Irna had een workshopje boekjes maken, en deze ook oud maken, leuk workshopje Irna, ook deze krijgt een mooi plekje! Weet ik ook gelijk hoe ik boekjes nog mooier kan maken.
Helma had een ws wijnflesjes maken, deze op zondagmiddag gemaakt voordat Irna en ik weer naar huis zouden gaan. Dit is echt een ws om ook vaker te doen.


 Daarna alvast de spullen voor de volgende ochtend klaar gelegd, zodat we zo konden beginnen.
Ik weet niet meer hoe laat we zijn begonnen, maar het was niet heel laat (ook niet heel vroeg hoor)...
De hele zaterdag hebben we doorgebracht met het solderen van het bed; zodat de bedjes op het eind van de avond in elkaar stonden. ( behalve die van Helma, zij had wat problemen met haar soldeerbout, en die van mij viel weer uit elkaar, weer vast gesoldeerd, waarna het nog wankel was. Dus nog werk aan de winkel...).
Tussendoor gegeten; hoewel we daar eigenlijk geen tijd voor hadden, we hebben zelfs nog in de zon gezeten om ons boterhammetje op te eten, heerlijk hoor! Later op de middag hebben we nog een kort  wandelingetje door het bos gemaakt.

 De volgende ochtend kwamen we op het gemakje op gang, daarna tijdens de koffie begonnen aan het ws van Irna, nl een boekje maken. Dit is een leuk workshopje, Thea had nog een leuke tip om het boekje nog mooier te maken.
Later nog even in de zon een boterhammetje gegeten, en daarna begonnen aan het ws van Helma, de wijnflesjes mooier maken. Heel leuk om te doen, en ze zien er net echt uit, toch?

Toen was het voor Irna en mijzelf alweer tijd om naar huis te gaan, de gezinnen en de plichten roepen weer!

Meiden, bedankt voor het leuke weekend, het was gezellig, gelukkig hebben we voor volgend jaar alweer een nieuwe datum en een nieuw projectje! Ik heb er al zin in!

Karin (Krin), bedankt voor het vinden en op maat snijden van de metalen draadjes, voor de dikste hadden we echt kracht nodig hoor, maar dit werkte wel erg prettig.
Jody, bedankt dat we jouw ws mochten gebruiken; het is een leuk workshopje!

Tot slot nog een foto van mijn werkstukken dit weekend.

4 opmerkingen:

 1. Ha, Jolinda. Ik ben net thuis en ja het was reuze gezellig. Op naar volgend
  jaar. En wat was ik blij dat jij een tweede solderbout bij je had, nog heel erg bedankt.Leuk verhaal heb je ervan gemaakt.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat is een weekend in vogelvlucht zeg.
  Ook ik ben inmiddels al weer 2 uurtjes thuis, boodschappen uitgezocht en opgeruimd. Een wasje draaien, het gewone werk weer.
  Bedankt voor het gezellige weekend en tot volgend jaar!
  Groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om het verhaal over jullie knutsel weekend te lezen. Wat zo te lezen een heerlijk weekend is geweest.
  Je bed is erg mooi geworden Jolinda. Complimenten voor je soldeerwerk. Was dit je eerste soldeerwerk?
  Met veel plezier heb ik het lasdraad voor jullie voorbereid. Fijn te lezen en te zien dat er iets moois mee gemaakt is.
  groetjes, Krin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig verhaal heb je ervan gemaakt.
  Jullie hadden zeker mooi weer, heerlijk hé?
  Ik ben heel benieuwd naar het eind resultaat.
  Gr. Thea

  BeantwoordenVerwijderen