donderdag 12 november 2015

Poppenhuisweekend 2015. deel 2.

Afgelopen weekend was het eindelijk zover:
ons poppenhuisweekend samen met Thea, Helma, Irna en ikzelf. Op vrijdagmiddag na het middageten reden we thuis weg, en bij de receptie kwamen we Thea en Helma al tegen, die net hadden ingecheckt.
Zo reden we naar het huisje, waar we eerst het huisje hebben bekeken, en daarna een begin gemaakt met de boel te verbouwen, We wilden nl de tafel bij de tuindeuren hebben, omdat daar meer licht is.
(en toch hadden we ook nog een bouwlamp aan en loeplampjes op tafel staan).
Na het eten kwamen de knutselspullen op tafel en daarna de kadootjes.

Helma, Irna en ik begonnen met het schuren van het kastje en het stoeltje, (wat een troep), en Thea begon met de vloer en het behang van haar lantaarn.
Die eerste avond gingen we nog tot vrij laat door; volgens mij konden we geen van allen stoppen.

De volgende ochtend na het douchen, koffie en ontbijt weer vol goede moed aan de slag, ik heb nog even wat geschuurd, en daarna de eerste laag verf op het kastje en stoeltje gedaan. Door het drogen en daarna weer een laag erop, was ik hier vrij lang mee bezig; pas tegen de avond kon ik alles oud gaan maken.

s Avonds was alles droog, en waren we alle vier bezig met het gaas in het kastje te bevestigen, leuk werkje vond ik dat!
O, en ik vergeet te vertellen dat Thea de achterkant van de kast voor mij beplakt heeft; ik kwam net een stukje behangpapier te kort en zij had een idee hoe dit opgelost kon worden. (schouderklopje!).
Als allerlaatste nog het zitkussentje op de stoel gemaakt, en toen was het tijd om te gaan slapen.

 

De volgende ochtend verder met het stoeltje, ik dacht heel hoopvol dat ik voordat we naar huis gingen ook nog wel een plant kon maken, maar helaas: het stoeltje nam zoveel tijd in beslag dat ik daar echt niet aan toe kwam. Eigenlijk vond ik het stoeltje het lastigst te maken tot nu toe....

Vanmiddag pas had ik tijd om verder te gaan, heb nu de leuning klaar en ook een kussentje. dat maakt het stoeltje echt af.
Morgenochtend wil ik beginnen met de hortensia, en Irna en ik hebben een datum afgesproken om planten te gaan maken.


Nu alleen nog een kleine alinea over de swapjes: Van Helma kregen we een kleine kerstbal met een boekje van Arne en Carlos. Zal ik toch nog es een kerstboom moeten maken.....
Irna had een mandje met lapjes stof in; helaas was ze die vergeten,  (maar ik kreeg m zondagmiddag toen we thuis kwamen bij haar). Dit past mooi in mijn naaikamertje, mijn eerste miniatuurprojectje).
Thea had een stoof voor de koude voeten in de komende barre wintertijd, brr, en die staat al in dit tafereeltje.
En ik had een workshopje van de lamp uit de keuken uit het Franse huis van Christine Lea Frisoni gemaakt. In mijn tafereeltje zal deze niet passen,  maar wie weet in een volgend tafereeltje. 

Meiden, nogmaals bedankt voor het fijne en gezellige weekend, ik heb alweer zin in volgend jaar!2 opmerkingen:

  1. Ja dat ben ik helemaal met je eens, was een super gezellig weekend, veel gedaan en duurde eigenlijk veel te kort!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jolnda ook bedankt voor het gezellige weekend. we hebben hard gewerkt en de planten komen er echt thuis bij. Veel succes met het maken.
    groetjes helma

    BeantwoordenVerwijderen