zondag 6 januari 2019

Thea's adventskalender 2018.

Afgelopen maand heb ik mee gedaan met de adventskalender van Thea. Dit jaar was de vijfde keer en ik heb alle jaren nog mee kunnen doen; hoewel ik dit jaar bang was dat ik m niet af zou krijgen, omdat ik een opleiding van het werk doe en daar best wat tijd in stop.

Maar ja, ontspannen en hobby zijn ook belangrijk!

Dit jaar was het thema een oude speelgoedkast. De kast hadden Helma en ik al tijdens het poppenhuisweekend gemaakt, om proef te draaien en te kijken of alles klopte.

Het eerste workshopje ( hamertje tik) had ik al in de primaire kleuren geschilderd, maar 2 dagen later bedacht ik dat dat toch wel erg standaard is.
Dus maar snel alles opnieuw geschilderd in die leuke zachte kleurtjes van onze hofleverancier.
Uiteindelijk komt de kast op de zolder van het brocante huis te staan en daar gebruik ik veel wit.

 Dit is de hele kast; ik heb zelf de notenkraker, kerstsneeuwmannetje (swap van Helma), kerstster, doosje met........ Later zie je hier een foto van.

 Omdat ik niet alle kleuren kon doorvoeren, zie je dat de puzzel wel rode dopjes heeft, en ook het ganzenbord en huisje boompje beestje hebben de originele kleuren gehouden. 

In het doosje boven op de kast ligt dus een gebreide kerstman; ook een swapje van Helma. 

Ik vond dit weer een leuk project om aan mee te doen; ben met veel plezier hieraan bezig geweest, dus op naar andere miniatuur projectjes en natuurlijk de Adventskalender 2019. 

Er is ook altijd een klein prijsje voor de winnaars verbonden aan deze kalender, en ik ben met mijn kast in de prijzen gevallen! Ik heb de derde prijs.
 

4 opmerkingen:

 1. Jolinda, van harte gefeliciteerd met zo'n ongelofelijke mooie kast. Je hebt er veel energie in gestopt en het resultaat mag er zijn. En eindelijk mocht ie dan online....! Je geduld wordt beloond met een leuk memoryspel, in pastelkleur, dus die zal goed bij de Brocante Kast passen!
  Ook ik vond het weer leuk dat je inmiddels als enige aan alle 5 Adventskalenders hebt meegedaan. Ik hoop dat er nog vele volgen....
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jolinda,je hebt ondanks andere bezogheden toch je kast met de workshops vol gekregen. Prachtig gemaakt hoor! Een goed begin voor jou van dit nieuwe jaar!
  lieve groet Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kledingkast is erg mooi, het speelgoed is goed gemaakt, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je speelgoedkast met inhoud mooi geworden! Lief, met die pastel kleurtjes. De gebreide kerstman is ook enig ;)
  Gefeliciteerd ook met je prijs!

  BeantwoordenVerwijderen