Deze maand was Arlette jarig, dus daar hoort weer een swapje bij. O.a. door de verhuizing van mijn vader had ik minder tijd en zin om achter mijn buro te gaan zitten, maar gelukkig had ik afgelopen week een weekje vakantie en kon ik een paar middagen toch boven gaan zitten ( kon eindelijk rust vinden).
Ik ben enthousiast geworden over Fimo, en aangezien Arlette nog wel etenswaren voor haar Italiaanse restaurant kon gebruiken, heb ik maar weer You Tube opgezocht.
Ik ben begonnen met de uien, wilde eigenlijk rode uien, maar ik had niet de goede kleur rood, Ook lukte het niet om de goede uivorm te krijgen, dus toen heb ik ze maar doorgesneden en op een plank gelegd.
Daarna het boek van Angie Scar erbij gepakt voor een komkommer. Gelukkig had ik veel verschillende kleuren groen voor de schil. De vorm van komkommer is niet al te moeilijk (voor mij dan). Toen vond ik dat er nog tomaten bij moesten, maar alle tutorials die ik tegen kwam, vond ik te moeilijk en bewerkelijk. En bovendien heb ik wel rode Fimo, maar ik vond ze te fel.
Dus dan maar een poging gedaan om te mengen; ik was zo slim om zwart te nemen...... toen kreeg ik dus aubergine. Ha! ook goed, plaatje gegoogled om de vorm te zien, beetje gekneed, wat groen erbij en toen had ik aubergines.
Arlette is blij met haar gezonde etenswaren!
Hierna was het tijd om aan de slag te gaan.
We hadden afgesproken weer eens met hout te gaan werken, maar ik wist niet wat ik zou moeten maken. Aangezien de kerstman waar ik vorig jaar mee begonnen ben, nog net zo in het doosje lag als hoe ik m erin had gelegd, trok dat me meer. Lekker met naald en draad aan de slag!
Arlette had uiteindelijk ook haar kerstvrouw van vorig jaar klaar gelegd, dus zo zaten we samen lekker te handwerken.
Ik ben begonnen met de mantel; die is nog lang niet af, dus volgende maand hier weer mee verder!
Ik zie nu op de foto dat de broek niet mooi valt, dus daar ga ik ook nog mee aan de slag!
Genoeg te doen nog; dit wordt de derde kerstman om toe te voegen aan mijn verzameling. Misschien moet er ook nog maar eens een kerstvrouw bij komen........
Voor een restaurant kun je nooit genoeg etenswaren hebben! Ik was zeker blij met het mandje komkommers en aubergines en de plank met gesneden uien. Erg goed gelukt hoor!
BeantwoordenVerwijderenNog een maandje tot de kerst maar gelukkig kunnen we morgen weer lekker aan de slag met de kerstkleding :)