maandag 23 maart 2015

Beursweekend in Ulft.

Afgelopen weekend was de DHN show in Ulft, in de DRU fabrieken, voor de eerste keer.
(voorheen was dit Apeldoorn en daarvoor Arnhem).
Ik vind dit een hele mooie locatie, alles ruim opgezet en veel licht. Zo'n oude fabriek heeft sfeer en gezelligheid; ik houd wel van zulke gebouwen!

Mindoor stond er voor de eerste keer, en wij hebben met zijn drieeen, mee geholpen achter de kraam. Gezien de afstand en de intensiteit van het weekend hebben we een huisje op een park gehuurd. Vrijdag na school en werk vertrokken, bij aankomst stond er al een pan soep met broodjes op ons te wachten en Thea en Rob hadden de kraam al opgebouwd.
s Avonds gezellig bijgepraat en gerelaxed onder het genot van een biertje en een portje.

De volgende ochtend vertrokken Thea en ik al vroeg om nog verder te kunnen gaan met opbouwen, de mannen volgden later.


Omdat in de DRU fabrieken vroeger oa pannen werden gemaakt, heeft Thea er een aantal op de kop weten te tikken.

Leuk idee, Thea, maar dat hebben we tijdens het weekend wel vaker gehoord!

We kregen zelfs een paar keer de vraag of ze te koop waren. Helaas!




Tussendoor hadden we af en toe de kans om zelf een rondje over de beurs te lopen. O, wat was er veel moois te zien, volgens mij bleef ik altijd langer weg dan de bedoeling was ( in ieder geval dan ik in  mijn hoofd had....).

Ook nog kans gezien om een foto te maken van vroeger tijden. Normaal kijk je niet zo snel naar boven, maar in zo'n gebouw moet je dat juist wel doen en dan zie je dit:




Ik vond het wel wat hebben, al weet ik niet waar deze voor werd gebruikt....







Ik was eigenlijk op zoek naar Fimo stekers, helaas niet kunnen vinden, maar nog wel leuke vormpjes om schaaltjes ed te kunnen maken. Dus daar ga ik de komende weken mee aan de slag.




Ook nog een aantal leuke stofjes kunnen kopen, misschien zit er iets bij voor het stoeltje voor het projectje voor het poppenhuisweekend in november.
Maar we hebben nog tijd, dus wie weet wat ik nog meer tegenkom.

Het ws van het lampje komt bij Bindels vandaan, en die is voor de salon van het Franse huis.


Ook Lucas deed af en toe een rondje over de beurs, maar wat hij heeft gekocht hoefde hij niet ver voor te lopen. De hobbyshop stond nl achter ons. Lucas gaar cupcakes en brood maken voor zijn bakkerij, en daarom kocht hij de foam silk klei.
Hij heeft een hekel aan het kneden van de Fimo, en dit hoef je bijna niet te kneden.
Ik ben benieuwd!
Ook heeft hij de ws van de DHN tot twee keer toe gedaan, zo is hij lekker bezig geweest op de momenten dat hij geen geld hoefde te tellen of in de juiste vakjes te doen.


Maar eigenlijk heeft Hugo het mooiste gekocht!
Vroeger ging hij nog wel eens vissen met collega's en laat hij nou een hengel met attributen tegen komen. Het is zo mooi gemaakt, daar kun je geen nee tegen zeggen.


Mooi he?  Hij heeft de hengel gekocht bij Karon Cunningham; een vriend van haar uit Zuid Afrika maakt deze (en andere dingen) voor haar. Ze had ook heel veel speelgoed en mooi aangeklede popjes.                                                                 

 Genoeg inspiratie opgedaan dus tijdens deze beurs, gezellig bij gekletst met Thea en Rob.
Rob, Thea, Hugo en Lucas, bedankt voor het gezellige weekend, en in oktober weer!!


2 opmerkingen:



 1. wat een leuke spullen heb je gekocht en dan die oranje pannen daar wordt je zo blij van.Ik heb er nog veel van in mijn keuken, toevallig vanmorgen nog een braadslee op de kop getikt bij een kringloop.
  De hallen waren vanmorgen op de tv, er worden appartementen in gebouwd. een deel daarvan en dat zag er goed uit.

  groetjes Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jolinda, wat heb je een leuk verhaal geschreven! En ja het klopt, je was wel steeds erg lang weg hoor, hierdoor konden wij niet even naar het toilet of onze rug rechten en jij ondertussen maar geld uitgeven. Volgende beurs word je aan de lijn gelegd hoor.... (lol)

  En Willy, het klopt van die appartementen, er waren er al een aantal klaar, grappig om mensen in hun normale woonomgeving op een terrein als dit tegen te komen, rondfietsende kinderen enzo.

  Een fantastisch mooie locatie, fijn dat er iemand zo wijs is geweest de fabriek op te komen en het cultuurhistorische gebouw te kunnen behouden voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen