zondag 8 januari 2017

Thea's adventskalender

In mijn vorige blog meldde ik al even dat ik druk bezig was met Thea's adventskalender.  Deze is nu inmiddels af, ( Kerst is ook alweer twee weken geleden).....
Vanaf afgelopen vrijdag is bekend wie de de prijs heeft gekregen voor degene die de meeste workshopjes heeft gemaakt. Ik heb ze allemaal gemaakt, samen met nog drie anderen, maar na loting is gebleken dat ik helaas deze prijs niet heb gewonnen. Balen!!

Crea Sissie: gefeliciteerd!
Het was weer een leuk project om ruim drie weken mee bezig te zijn; ik had veel materialen op voorraad liggen, maar moest vaak zoeken, ( leuk, kwam dingen tegen waarvan ik niet wist dat ik die had), leuke reminder..

Voor mij begon het project met nadenken waar ik het tafereeltje in wilde gaan zetten. Dus begin december samen met mijn man een paar brocante marktjes afgestruind. Leuk, maar geen geschikt iets kunnen vinden, op een ding na, maar dat was veel te duur!
Toen naar de Intratuin, en daar vond ik wel iets wat geschikt was voor hetgeen ik in mijn hoofd had.

Vlak daarna kwam het boek van Thea binnen en kon ik eindelijk beginnen.
Ik vond dat boek prettig, want op die manier kon ik vooruit werken en makkelijk terug bladeren wanneer ik onverhoopt toch eens een dag achterliep.

De swap die ik tijdens ons laatste poppenhuisweekend heb gegeven had alles te maken met Toile  de jouy. Al een tijdje vind ik dit een leuk motief, dus dat kon dit jaar niet ontbreken. We hebben deze keer een kerstman gemaakt; ik heb de Nederlandse kerstman gemaakt (wist niet dat er zoveel verschillende kerstmannen zijn; ieder land heeft er wel een in zijn eigen kleur).
De Nederlandse kerstman is toevallig wit.
Zo was mijn kleurkeuze dus al snel gemaakt.


 Ik ben niet helemaal tevreden over de mantel, maar pff, wat een werk was dat zeg!

Als je heel goed kijkt, zie je dat het behang; het lampenkapje, en de binnenkant van de mantel van de kerstman hetzelfde motiefje hebben.
( toile de jouy).Ik ben lid van een poppenhuisclubje hier in de buurt en ongeveer 1 maal per maand komen we met zijn drieen een middagje samen bij een van ons in Middelburg.
Tijdens een van deze middagen hebben we een kerstboom met strikjes,( naar een voorbeeld uit de DHN)  gemaakt.
Wat een gedoe zeg; de vorken vlogen bijna door de kamer, zelfs ik kreeg te horen dat ik mijn geduld verloor, en dat gebeurt niet vaak! ( geloof ik).....

Uiteindelijk is het gelukt, en dit is het resultaat.

Nu heb ik het strikjes maken onder de knie, nog een kwestie van het blijven bijhouden, haha.

Al met al heb ik met veel plezier gewerkt aan deze kalender, zat een uitdaging in ( krukje matten, strikjes maken, meer dan 10), maar ook dat is me gelukt, en dat uurtje chatten daarover ( met Thea, over het matten) en ff praten met een aantal van jullie, heb ik als positief ervaren.

Ik hoop dat iedereen die heeft meegedaan, veel plezier eraan heeft beleefd, en volgend jaar weer net zo enthousiast zal mee doen!

Dit was Thea's derde adventskalender, ik heb alle drie de keren met veel enthousiasme mee gedaan, dus Thea, zet m op voor de vierde!
Ik zal weer mee doen, hoor!

4 opmerkingen:

 1. Jolinda,, wat heb je een leuk blog geschreven overnet ontstaan van deze Adventskalender, je keus voor de Kerstman en het Kerstboompje met 10 witte strikjes van je poppenhuisclubje.
  Je hebt nu voor de derde keer mee gedaan, en volgens mij had je net elke keer geen prijs. Ik zat nog te denken, 3 x is scheepsrecht, dus toen ik hoorde dat je alle 24 workshops gemaakt had... Dacht ik nog " kat in t bakkie". Maar ook ik had er niet op gerekend dat er 4 deelnemers in staat waren geweest alle 24 ws te maken. En daarbij speelt mee dat ik eerlijk moest loten, want ik mag je natuurlijk niet voortrekken!.
  Over ongeveer 15 min komt Daphne thuis en zij trekt de laatste prijs, de aanmoedigingsprijs! Het bakje met lootjes is weer leger nu er weer twee prijswinnaars bekend zijn, dus wie weet....
  Het zal leuk zijn om jou ook eens een prijs te kunnen geven! Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil ook niet voorgetrokken worden, hoor, eerlijk is eerlijk!
  Ik heb hier weer met veel plezier aan gewerkt, en daar doe ik het voor. Ik leer er iedere keer weer van. Dus......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Owe wat een super leuk tafereeltje is dat geworden, pff wat een werk. Ik moet het snel es in het echt komen bekijken!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap dat je ze toch allemaal hebt afgekregen!
  En wat ziet het er weer smaakvol uit, alles past zo goed bij elkaar.
  Ook als ik de kerstman niet herkend had, zou ik aan de stijl en het kleurgebruik hebben geweten dat dit jouw inzending was ;)

  Ik moest even lachen om je relaas over door de kamer vliegende vorken. Gelukkig werden er geen vogels gespietst :D
  Binnenkort maar een nieuw en wellicht frustrerend werkje beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen