zondag 27 augustus 2017

Zomervakantie 2017.

Gisteren zijn we thuis gekomen van een heerlijke vakantie in de Achterhoek. Inmiddels is de was zo goed als gewassen en ligt weer in de kasten; de caravan is leeg, dus nu tijd om mijn blog bij te werken.

Dit jaar hadden we de fietsen mee, dus regelmatig met de fiets er op uit. Vorig jaar bleek nl al dat je in de Achterhoek heerlijk kunt fietsen.
De eerste week was het iets minder fietsweer; af en toe kans op flinke buien, maar op de dagen dat ze het meest regen afgaven pakten we de auto (naar Ikea), of zaten we lekker in de caravan met een boek of een spelletje.

Iets verder dan kasteel Anholt zit een leuk dierenpark met alle dieren die vroeger in de omgeving leefden; denk aan otters, wolven, bruine beer!, edelherten, ezels, geiten, eendjes, reetjes, uilen, wasberen, noem maar op.
De ezels waren zo slim dat ze van de bezoekers eten kregen: er stonden voederautomaten in hun gebied en als ze zagen dat er mensen aankwamen liepen ze naar de automaat toe en voerden een showtje op: naar je kijken en balken; ze gingen nog net niet op hun knieeen!
Wij moesten er hard om lachen!

Verder hebben we een paar keer lekker geluncht onderweg, naar Bredevoort naar een boekenmarkt geweest die eigenlijk tegenviel........ helaas..

Het uitje naar Doesburg was erg leuk. Doesburg is een Hanzestad met veel oude monumentale gebouwen; daar hebben we ook een aantal uren doorgebracht, beetje gewinkeld en natuurlijk geluncht en langs de Oude ijssel weer terug naar de auto.

In de DRU fabrieken in Ulft kun je regelmatig workshops volgen oa gieten en emailleren. Ik heb gekozen om te gaan emailleren, leuk om te doen hoor. Maar om nu zelf een oventje ed aan te schaffen, vind ik ook nogal wat. 


Ook op de camping was genoeg te doen; de frietboer die langs kwam, pizzaboer, stokbrood bakken, maar ook gewoon voor de caravan zitten met een boek ( heb twee boeken uitgelezen...) of een haakwerkje.
Ik (had) een haakwerkje waarvan ik nog draadjes moest afwerken, maar dat is nou zo'n werkje wat blijft liggen. Tijdens een beurs was ik er wel aan begonnen, maar daarna bleef het weer liggen.
Tot: deze vakantie, want inmiddels heb ik alle draadjes afgehecht, de granny's aan elkaar gemaakt en nu ben ik bezig met een randje!
Nog driekwart toer en dan is het af, maar dit komt in een volgend blogje voorbij. 

4 opmerkingen:

 1. Ziet er allemaal leuk en gezellig uit!
  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, behalve kussens en een laken voor ons bed wat ik vergeten was ( en stress) opleverde was het ook leuk en gezellig. We hebben genoten!

   Verwijderen
 2. En dan is de vakantie weer om helaas he! Wel gezellig gehad zo te zien. Je kunt er weer een jaartje tegenaan!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, een jaar...... we zijn alweer bezig om de volgende vakantie te plannen, maar dat is voorlopig nog niet. Vandaag alweer gewerkt, was ook weer erg leuk, fijn om cliƫnten weer te zien, en... ik hoef de caravan niet schoon te maken; doet Hugo, die heeft nog vakantie, jippie!!

   Verwijderen