dinsdag 1 augustus 2017

Kijkkastje voor Jeffrey en Melanie.

Een tijdje nadat we te horen kregen dat Melanie zwanger was en wij dus opa en oma werden, vond ik dat ik voor hen ook een kijkkastje moest maken.
Ik wist alleen niet wat ik er in wilde hebben....

Maar tijdens de beurs in? weet ik niet eens meer heb ik bij Thea een babyledikantje gekocht, later een babypopje, een autootje en de bedeltjes voor de mobile.
Ik ben begonnen met het schuren van het bedje: de kop was eraf!
Er kwam een wipstoeltje bij ( het leuke was dat Jeffrey niet wist wat dat was, maar inmiddels is de baby alweer 4 maanden en hebben ze er eentje voor hem).
Toen de commode en zo kreeg ik steeds meer inspiratie.


 Melanie houdt erg van lezen, dus boeken konden natuurlijk niet ontbreken.
Jeffrey zingt in een band, daarom hangt er een muziekstuk aan de muur.Als je heel goed kijkt, zie je dat de baby een gehaakt mutsje draagt. ( verder heeft de baby geen kleertjes aan, dat vond ik te ingewikkeld...).


Behalve dat Melanie houdt van lezen, houdt ze ook erg van quotes; op haar instagram komen ze regelmatig voorbij. Dus die kon hier natuurlijk ook niet ontbreken!
Ook foto's vindt ze erg belangrijk; helaas is ze er heel veel kwijtgeraakt, ( maar er werden er ook weer veel toegezonden door familie en vrienden).


Afgelopen zaterdag hebben we Lucas voor een logeerpartijtje naar hen toe gebracht.
 En eindelijk was het tafereeltje klaar en kon ik het gaan geven.
Nou, ze stonden beiden met hun neus er bovenop, er werden foto's gemaakt en ze zagen steeds weer andere dingen, vooral boektitels. Ook hier heb ik rekening gehouden met hun interesses (Harry Potter bv en poohbeer).
En de foto's he? Jeffrey maakte de laatste keer dat ze bij ons waren een opmerking over dat er van hem nooit zoveel foto's bij ons stonden, ( staat nu vol met foto's van Bowie), dus Jef, dat heb ik nu weer goed gemaakt, toch?

Zo mooi om hun reacties te zien; daarvoor maak je zoiets uiteindelijk!

2 opmerkingen:

  1. Jolinda, wat ik het kastje leuk geworden zeg. Ik zit het nu te bekijken om mijn ipad, maar ik zie het niet echt goed allemaal, wat balen dat mijn computer nog niet is aangesloten...
    Erg leuk geworden, de mobiel, het treintje... geweldig en leuke kleuren combi. Het bedje natuurlijk erg herkenbaar, maar wel heel zielig dat het babytje nu alleen maar een mutsje op heeft hoor. Een luierpakje had toch nog wel gekund, of niet???
    Leuk dat Melanie & Jeffrey er nu van kunnen genieten, wel jammer dat het nu weer bij jou weg is he, maar gauw aan een nieuw projectje beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aww wat is dat leuk geworden, zeg! En zo bijzonder en persoonlijk heb je het gemaakt. Dat is en blijft vast een heel dierbaar kastje met herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen