maandag 12 november 2018

Poppenhuisweekend 2018.

Dit weekend was het weer ons jaarlijkse poppenhuisweekend; samen met Helma, Irna en Thea huren we een huisje (dit keer weer in Scherpenzeel en werken dan aan miniaturen.
Dit was al de 7e keer; de laatste paar jaar werken we ieder aan ons eigen ding, omdat we allemaal genoeg onafgemaakte projectjes hebben liggen.
De eerste paar jaar werkten we aan hetzelfde project; zo begonnen we met het boerenerf van Silvia Lutjeboudel,daarna een huiskamertje in een kijkkast, en het laatste gezamenlijke project was een kerstman aankleden.
Deze was voor iedereen verschillend, maar dat maakt het juist leuk!

Dit keer bouwden Helma en ik de kast van de adventskalender van Thea, zodat zij kon zien of en waar er nog wijzigingen in de tekst nodig zijn. Maar natuurlijk begonnen we op vrijdagavond (na de slaapkamers inrichten, avondmaaltijd en bijkletsen) met de swapjes.

Helma had een tasje met een kantje, een garenklosje met een schaartje en naaitijdschriften. Past mooi in mijn naaikamertje!

Thea had een doosje met oude documenten en twee losse parfumflesjes. In het doosje met documenten staat een blauw parfumflesje wat begint te schitteren als het licht er op een bepaalde manier in valt.

Irna had een workshopje waar je een kralenpopje van moet maken. Ook weer met een mooi kantje erbij.

Ik maakte voor ieder een broodplank met een herfststukje. De paddenstoel is van Fimo, en de bladeren en besjes komen uit mijn eigen tuin.


 De volgende morgen (nou ja, bijna middag), begonnen we toch maar eens met zagen; Helma en ik met het kastje; Thea renoveerde haar winkel-in-wording-BeatrixPotter- en Irna had een popje van Helena Reijnen.

Zo was ieder met haar eigen werkstukje bezig, afgewisseld met af en toe wat eten en drinken, en tussendoor een praatje en overlegmomentjes.
Vooral Helma en ik kwamen elkaar regelmatig tegen tijdens een rondje om het huisje (naar de berging waar de zaagmachines stonden, want inmiddels was het gaan regenen).

Na een weekend hard werken is dit het resultaat.
Helma ging op het eind van zondagmiddag weg, en stuurde via de groepsapp verschillende foto's van haar ingerichte kast (met speelgoed en serviezen; zo leuk!!).
Vooral het servies van jullie ouders staat er perfect in, Helma.....

De foto's die in mijn kast staan had ik uit geprint mee genomen, moest ze alleen passend maken, maar dat is een makkelijk tussendoor werkje waar je niet teveel bij hoeft na te denken. Ook het haardscherm had ik bijna klaar, alleen nog afwerken.

Het kleine kastje is wel een nieuw (spontaan) werkje, dit is nog niet af omdat het echt zo spontaan was dat ik geen pootjes bij me had. dit maak ik komende tijd thuis af......

Irna werkte in de tussentijd rustig en gestaag verder aan haar popje, we hoorden haar de hele tijd niet; af en toe zei ze iets, totdat......... het haar van het popje in de pijpenkrullen lag, ze niet verder kon omdat ze zo goed als klaar was met het popje, en dus een workshopje van een keukentrolley in elkaar wilde zetten.
Dat kostte veel meer moeite....... maar toch met een mooi resultat hoor, en het zal zeker mooi staan in je keuken!

Thea ging verder met haar Beatrix Potter huisje, ik kan er niet zoveel van vertellen, behalve dat het project begon met een renovatie: gaten boren, schuren, een opgevuld kozijn; en de start van het inrichten en het schilderen en versieren van de kast; en veel ideeen opperen.
Wordt volgend jaar vast en zeker vervolgd!Zomaar een collage en indruk van ons weekend.
 Zaterdagavond gegeten op het park bij juffrouw Tok; lekker en gezellig!
Normaal maken we op zaterdag een wandeling in de omgeving, maar nu regende het; dus bleven we binnen, behalve de wandelingetjes naar de zaagmachine in de berging. 


Ik heb nu al zin in ons volgend poppenhuisweekend!
(nog maar een jaar wachten...)


2 opmerkingen:

 1. Leuk veraf Jolinda.
  We hebben ook het Franse bed gemaakt tijdens een pot weekend, die mistte ik nog....
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben een heerlijk weekend gehad! Leuk verslag, Jolinda.
  groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen