vrijdag 17 november 2017

Linnenkast.

Ik moest deze keer een heel eind naar beneden scrollen om het laatste stukje over de linnenkast te kunnen lezen. ( 9 mei).
We hebben het blijkbaar allebei druk gehad met andere dingen, en de keer dat we hadden afgesproken ( volgens mij was dat in september) zijn we gaan lunchen, samen met Irna's jongste dochter. Dit was trouwens een gezellige middag......

Maar goed; gisteren was Irna lekker op tijd zodat we een lange middag voor de boeg hadden. Eerst ff bijpraten met een kop koffie en een haak en breiwerkje.
Uiteindelijk gingen we druk aan de slag met de lades. Irna was hier de vorige keer al mee begonnen, maar ze pasten niet goed; dus dan maar weer alles opnieuw doen.
Ook de deuren gingen los toen ze ze dicht wilde doen; dus nadenken over een andere oplossing. Die hebben we gevonden, maar nu kunnen de deuren niet meer dicht.
Uiteindelijk hoeft dat ook niet, want anders zie je niet welke mooie dingen er in de kast liggen.

Ook bij mij kostte het wat meet en denkwerk voordat ik de laatjes naar mijn zin had.
Daarna moesten we alleen nog wat afwerken: de pootjes, de rondingen op de randen van de kast, en het profiellatje boven op de kast. (moet in verstek).
Ik kreeg dat gisteren niet goed; heb het geprobeerd met een kartonnetje, maar de schuintes vielen niet in elkaar.
Ik blijf het proberen, ga nu een vuurwerkstokje ervoor gebruiken.


Als de volgende keer de latjes bevestigd zijn, kunnen we gaan schilderen en het leukste werk:

 de kast inrichten!

We hebben zelfs al bedacht wat we hierna gaan maken......

3 opmerkingen:

  1. Wat worden de kasten allebei mooi! Het kamertje ook al. Ik neem aan dat allebei de kasten in hetzelfde kamertje gefotografeerd zijn ;)
    Is de inrichting voor de kast al klaar of gaan jullie daar ook nog mee aan de slag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk is het voor mij persoonlijk een hele strijd met deze kast. Het wil niet zoals ik het wil. Ik vind het erg vervelend hout, wel lekker dun, maar het rafelt heel erg als je een stukje wil snijden en bij het in elkaar zetten kom je er achter dat het niet helemaal netjes past. Maar goed, nog een paar sier latjes eraan, knopjes op de deuren en laatjes, een kleurtje en dan heerlijk inrichten, mee naar huis nemen en dan een mooi plekje geven in het poppenhuis. Ik ben erg benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen