maandag 27 november 2017

Poppenhuisweekend 2017.

Gistermiddag ben ik thuis gekomen van een weekendje weg met Irna, Helma en Thea.
Zoals de trouwe lezers van mijn blog wel weten gaan we sinds een paar jaar ieder jaar samen een weekend weg en zijn dan bijna het hele weekend miniaturen aan het maken.

Andere jaren hadden we een project waar ieder haar eigen draai aan gaf.
Maar omdat Thea en Helma nog zoveel onafgemaakte projecten van voorgaande jaren hadden liggen hebben we besloten dat we dit jaar ieder aan ons eigen projectje zouden werken.

Zo ging Irna een popje maken en aankleden; Helma was bezig met een muts en sjaal, de kerstman van vorig jaar, haalde de deur van de adventskalender van vorig jaar tevoorschijn (en stopte die weer terug in de doos): Thea ging verder met de kalender van dit jaar, en later met een kast en verschillende Beatrice Potter workshopjes; en ik begon aan een stoeltje voor het Franse huis, maar dat ging niet naar mijn zin, dus begon ik aan de gordijnen en de afwerking die daar boven komt (ik weet niet hoe dat heet).
                                                                                                       
Ze zijn nog lang niet klaar, maar het is wel mijn bedoeling om daar deze week mee verder te gaan.
Op vrijdagavond hebben we een rustige avond gehad; beetje bij gepraat, gegeten, koffie gedronken, bedden opgemaakt, en uiteindelijk kwamen de swapjes tevoorschijn:

Thea gaf een leuk serviesje, met een heel klein fijn roosje erop.
Ze had er ook een hertenkop bij gedaan; is deze winter in de 1:1 wereld een hebbedingetje.

Helma had een lief beertje met een kettinkje van kerstgroen en twee lijstjes. Die komen mij goed van pas; heb er heel veel nodig voor de salon in mijn Franse huis.

Irna had een ws van een krukje matten; we hadden het idee om daar dit weekend mee te beginnen, maar dat is er niet van gekomen.

Ik heb een poppenhuisje uitgeprint en in elkaar gezet. Ik weet dat Helma bezig is met een speelgoedwinkeltje......
Maar ook in je gewone poppenhuis staat het natuurlijk heel leuk!De ochtenden waren dit weekend kort (we sliepen langer uit en kwamen maar moeilijk op gang).
Maar eenmaal bezig, konden we ook niet stoppen. Toch hebben we tijd vrij gemaakt voor een wandeling door het bos; de omgeving van Scherpenzeel is wel erg mooi!

       

       Zondagmiddag was het al veel te snel tijd voor Irna en mij om weer naar huis te gaan; volgend jaar toch maar tot maandag blijven...

Meiden bedankt voor alle tips en de gezelligheid, en natuurlijk volgend jaar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten